01Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученик от СУ за европейски езици е сред наградените отличници на Русе за 2019 г. Водеща

Ученик от СУ за европейски езици е сред наградените отличници на Русе за 2019 г.

 

39 ученици отличници от училища в Община Русе бяха наградени по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на церемония, която се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание. Наградите връчи кметът Пламен Стоилов. В традиционното си приветствие към присъстващите той поздрави отличените русенски ученици за положения труд и постигнатите успехи и отправи благодарност към техните родители и учители. Кметът подчерта, че достойните за наградата са много повече от 39, и изрази радостта си от факта, че има толкова стойностни млади хора, които работят целенасочено и последователно, за да се усъвършенстват и израстват.

С решение на Педагогическия съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който е постигнал високи резултати в областта на образованието, изкуството, културата и спорта и е допринесъл за издигането на авторитета на своето училище. Тази година бяха номинирани седем ученици от СУЕЕ. Чрез гласуване Педагогическият съвет реши да бъде наградена Йоанна Стефанова от XIIА клас. През целия курс на обучение Йоанна е пълен отличник, участвала е в редица национални състезания по английски език, национални конкурси и конференции, в ученическите олимпиади (тази година бе класирана за участие в националния кръг на олимпиадата по български език и литература), включи се в проекта „Новите гласове на България“ по Програма „Еразъм+“, участва активно в събития от училищния живот.

Поздравления за Йоанна и за всички ученици от СУЕЕ, които през отиващата си учебна година вложиха ум и сърце в различни значими начинания, успяха да осмислят по достоен начин пребиваването си в училище и направиха много, за да бъде СУЕЕ желана територия. Благодарим ви за усилията и за всеотдайната работа! На зрелостниците пожелаваме успехи по новия им път, а на тези, които идват след тях – да продължават да учат, да се развиват и да се гордеят с постиженията си.Дата на публикацията: 22 Май 2019 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици