18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
С двадесет дървета по-богата е Земята ни Водеща

С двадесет дървета по-богата е Земята ни

 

Докато учениците от 3”а” клас изучаваха природните богатства на България те осъзнаха, че голяма част от тях са застрашени от изчезване поради човешката дейност. По ръководството на г-жа Златка Димитрова започнаха изследване на ефективни начини за тяхното опазване и възстановяване. Така се родиха множество идеи – грижа за птиците, участие в информационна кампания за нуждата от пестене на водата и разумно използване на енергийните източници, но най-много привърженици спечели идеята за засаждане на дървета.

Родителите също прегърнаха тази идея и скоро намериха и млади растения, и терен за засаждане.

С истинско удоволствие децата се заеха с тази задача. Бързо оформиха няколко екипа и работата започна: копаеха дупки, садяха и поливаха. Неусетно времето мина, дръвчетата бяха засадени, а децата - доволни.

Вече ще ходим в парка не само на разходка. Ще се грижим за младите растения и в извънучебно време!

Замърсеният въздух в градовете уврежда най-силно неукрепналия детски организъм. Децата нямат възможност да спрат замърсяването, но направиха това, което могат. Засадиха 20 дръвчета.

Разсъждавайки върху проблемите на околната среда отсега, те ще са хората, които ще вземат по-мъдри решения в бъдеще.Дата на публикацията: 29 Април 2019 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки