23Септември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Промени в Закон за здравето

Парламентът въведе пълна забрана за тютюнопушенето на закрити обществени места. Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за здравето. Народното събрание забрани тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение ще се допуска пушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. Там няма да се разрешава присъствието на лица до 18-годишна възраст. Тези помещения трябва бъдат отделени с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, да имат вентилационна инсталация и да бъдат ясно обозначени.

Предвижда се Министерският съвет да определи с наредба изискванията, на които трябва да отговарят обособените самостоятелни помещения на терминалите.

Парламентът забрани тютюнопушенето на детските площадки и стадионите. Забранява се пушенето и на стадиони и други открити спортни обекти, летни кина, амфитеатри – по време на спортни и културни прояви, за които зрителите са закупили билети.

Източник: www.pravna.infoДата на публикацията: 01 Юни 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици