18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученичка от СУЕЕ присъства на Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки Водеща

Ученичка от СУЕЕ присъства на Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки

 

На 19 декември 2018 г. в Националния археологически музей в гр. София се състоя Осмата годишна олимпийска среща, посветена на успехите на състезателите от националните ни отбори по природни науки за изминалата състезателна година. Олимпийската среща се организира от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки и се провежда под патронажа и с присъствието на президента на Република България.

В Срещата взе участие и Цветелина Стефанова от XIa клас на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Цвети е част от националния отбор по математическа лингвистика и многократен медалист от национални и международни олимпиади и състезания. През 2018 г. на Международната олимпиада по лингвистика нашата ученичка завоюва бронзов медал в индивидуалното състезание и сребърен в отборното.

През 2018 г. националните отбори по природни науки на България спечелиха общо 72 медала - 18 златни, 33 сребърни и 21 бронзови, както и 8 почетни грамоти. За шестдесет години участие в международни олимпиади България е завоювала цели 893 медала - 167 златни, 308 сребърни и 418 бронзови.

 Дата на публикацията: 21 Декември 2018 Автор: СУЕЕ