31Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Участие на ученици от СУЕЕ в конкурса по превод на ЕК “Juvenes translatores” Водеща

Участие на ученици от СУЕЕ в конкурса по превод на ЕК “Juvenes translatores”

 

“JuvenesTranslatores” е конкурс, който Европейската комисия организира всяка година за популяризиране на многоезичието и кариерата на преводач сред учениците.

Тази година той е предназначен за ученици, родени през 2001 година и ще се проведе на 22 ноември 2018 г. в средни училища от всички  28 страни членки на всеки един от  официалните езици на ЕС. Учениците получават текст на език по техен избор и превеждат на език пак по техен избор. По един победител от всяка държава ще бъде поканен да участва в церемонията по връчването на наградите в Брюксел през първата половина на 2019 година.

СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ отново е сред избраните български училища за участие в конкурса. Учениците Цветелина Стефанова /11а/, Станислав Стефанов/11а/, Мирослава Василева /11б/, Мартин Маринов /11г/ и Алекс Йотов /11в/ ще превеждат съответно от английски, немски, френски и испански на български език.

Желаем им успех! Сигурни сме, че ще представят училището достойно!

И нека не забравяме, че СУЕЕ имаше своя победител в този конкурс през 2010 г. в лицето на нашата бивша ученичка Деница Марчевска, която тогава представи  училището и цяла България в Брюксел.Дата на публикацията: 22 Ноември 2018 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици