18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Четенето никога не излиза от мода! Водеща

Четенето никога не излиза от мода!

 

То е любимо занимание на малки и големи почитатели на книгата. Това доказаха за пореден път учениците от СУЕЕ през Националната седмица на четенето от 22 до 26 октомври.

Петокласниците от 5.а и 5. г клас  анкетираха наред – от ръководството на училището до родители, баби и дядовци, за да представят обективна картина на четенето като неостаряващо удоволствие. Техните по-големи приятели от 9.а  клас ще обобщят резултатите от анкетата. В 5. д клас проведоха конкурс за най-добър четец на любима книга.

Учениците от 6. г и 6. д клас се потопиха в атмосферата на  чуждоезиковата читалня, където споделиха откъси от любими книги и организираха състезания за най-добър четец и за най-добър разказвач.

Седмокласниците (7. в и 7. г клас), които ще се изправят пред първия си сериозен изпит през тази година, решаваха езикови задачи под надслов „Опознай българския език”, разработени в рамките на кампанията "Написаното остава. Пиши правилно!" от Института за български език към БАН.

В 10. в, г и д клас се проведоха конкурси за най-добър разказвач на новела от „Декамерон” по избор.

Най-големите, учениците от 12.а клас, писаха 20-минутно есе на тема по избор: „Четенето и животът” или „Какво мисля за книгите и четенето след 12 години в училище”. Те споделиха и откъси от любими книги.

Най-хубавото усещане от тези събития е, че не сме сами, защото четем!Дата на публикацията: 02 Ноември 2018 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки