26Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Първо място на националния конкурс “Посланици на здравето“ за проекта на г-жа Румяна Георгиева Водеща

Първо място на националния конкурс “Посланици на здравето“ за проекта на г-жа Румяна Георгиева

 

На 19.06.2017 в Сатиричен театър “Алеко Константинов“ бяха отличени 65 проекта от общо 102 участвали в Националния ученически конкурс “Посланици на здравето“. Организатор на конкурса за десета поредна година е Министерство на здравеопазването, а партньори са Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите както и Представителство на Европейската комисия в България.

Проектът на СУЕЕ – “Физика и здравословно хранене“, разработен от Румяна Георгиева, учител по физика и астрономия в СУЕЕ, се класира на първо място във възрастова група 9-12 клас. Наградата беше връчена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В проекта учениците от 9 клас се запознаха с опасните Е-та в храните и с различните физични методи за приготвяне на храната, чрез които могат да се избегнат вредните овкусители, оцветители, подобрители и консерванти. В рамките на проекта учениците изготвиха табла за Е-тата , изпълниха експериментални задачи за дифузията на боя в белтъка на яйце и топенето на различните хранителни мазнини. Бяха организирани срещи между девето класниците и учениците от 7-ми клас, открит урок “Водата, физиката и храната“, съвместен урок на 9а клас от СУЕЕ и ученици от 10 клас от АЕГ за готвенето с микровълни, състезание Мастършеф, на което учениците показаха своите кулинарни умения.

 Дата на публикацията: 23 Юни 2018 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици