13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Три първи места за ученици от СУЕЕ на Националния конкурс „Елиас Канети“ Водеща

Три първи места за ученици от СУЕЕ на Националния конкурс „Елиас Канети“

 

На 25.04.2018 г. се състоя официалното награждаване на победителите в поредното издание на Националния конкурс „Елиас Канети“, организиран от ПГИУ „Елиас Канети“ и Международното дружество „Елиас Канети“ – Русе. Темата на конкурса, посветен на 135-годишнината от създаването на училището, бе „Бъдещето, което всеки миг се променя“ (из „Записки 1942 – 1985“, Елиас Канети).

Конкурсът по мисъл на Канети се провежда вече над десет години, като ежегодно в него се включват ученици от цялата страна. Тази година участниците бяха от София, Пловдив, Гоце Делчев, Плевен, Нова Загора, Стара Загора, Силистра, Варна, Тръстеник, Русе, от българското училище в Линц (Австрия) и в Братислава (Словакия). Над 150 бяха творбите, измежду които журито отличи най-добрите.

Гордост за нас е представянето на три единайсетокласнички от СУЕЕ: Йоанна Стефанова от XIА клас бе класирана на I място за разказ „характеропис“, Вероника Андреева от XIА – на I място за рисунка, а Василена Маринова от XIГ клас зае I място за есе. Вероника и Йоанна са участвали в предишни издания на конкурса и са заемали призови места.

Поздравяваме момичетата за отличното им представяне и споделяме радостта, че ученици от родния град на нобеловия лауреат са овладели средствата на словесното и изобразителното изкуство и са достойни наследници на своя именит съгражданин.

 Дата на публикацията: 27 Април 2018 Автор: Админ1

Галерия със снимки