18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Призови места за наши ученици в Националния литературен конкурс по цитат от Веселин Андреев Водеща

Призови места за наши ученици в Националния литературен конкурс по цитат от Веселин Андреев

 

Наградени бяха победителите в Националния ученически литературен конкурс по цитат от Веселин Андреев, организиран от Методическото обединение на учителите по български език и литература в ПАГ „Гео Милев“ – Русе със съдействието на Регионалното управление на образованието и с подкрепата на Община Русе.

Текстовете на участвалите в конкурса ученици от СУЕЕ бяха високо оценени от журито. Във втора възрастова група (XI – XII клас), жанр разказ/есе всички класирани са от нашето училище – Ангел Тютюнджиев от XIIБ клас (I място), Вероника Андреева от XIА клас (II място), Билхен Сали от XIIА клас (III място). Билхен се включи успешно и в творческата надпревара в раздел „Поезия“ и зае III място.

Да опитомиш думите, да ги обикнеш и да се опиташ да изразиш с тях дълбокия смисъл на нещата, е достоен начин да заявиш присъствието си в света. Изговаряйки себе си, човекът на словото поставя въпроси и прокарва пътища, разкрива перспективи, предлага гледни точки. Поздравления за нашите млади творци и пожелания да продължат да бъдат вдъхновени търсачи на смисъл!Дата на публикацията: 26 Март 2018 Автор: СУЕЕ