11Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

ЧЕСТИТ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК!

Константин-Кирил Философ е една от най-ярките и значителни личности от епохата на Ранното средновековие в славянския, византийския, римския и арабския свят. Старобългарските извори му придават значението на “трети апостол”, рисуват живота му като пръв наставник на славянския народ.
Изразител и идеолог на културното самоопределяне на славянството, в същото време той е и първият в неговата история деятел, носещ високото прозвище философ, което неотменно съпътства името му.

Днес е светъл празник на българската духовност! В него е намерила израз неувяхващата почит на българина към създателите на славянската писменост, към нашия светъл патрон.

Днес всички ние почитаме този, който в толкова далечно минало е мислел за нас.
Нека бъдем достойни негови следовници!

Честит празник на всички възпитаници и учители на СОУ за европейски езици!
Приветствам всички педагози за значимия им принос във формирането на високоерудирани и еврпопейски възпитани млади хора, гордост на нашето училище и за всички русенци.
Нека нашите успехи се множат!

Пожелавам здраве и оптимизъм, още по-високи резултати и удовлетворение, когато срещаме в погледа на възпитаниците си запаления огън на жаждата за знания и победи!

На всички ученици желая амбиции и дръзновение за нови успехи и гордост от принадлежността си към най-достойното им училище!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Тържеството по повод Патронния празник на гимназията започва от 14:00 ч. на 11 май в Пленарна зала на Община Русе.

Очакваме всички!Дата на публикацията: 11 Май 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици