13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици от IX, X и XI клас бяха домакини на втора международна среща по програма Еразъм+ Водеща

Ученици от IX, X и XI клас бяха домакини на втора международна среща по програма Еразъм+

 

В седмицата от 16 октомври до 20 октомври 2017 г. се проведе втора транснационална среща на ученици по проект на програма Еразъм+ на тема „Опознай малцинствата в Европа“.

Главната тема, с която се занимаваха младежите бе: “От традиционното към модерното“ или по-точно как се е променил в годините начинът на живот на малцинствените групи ,обект на изследване във всяка страна участничка в проекта: арменците в България, зорбите в Германия, християните в Турция и германците в Унгария.

По време на срещата учениците изпълняваха различни и разнообразни задачи, целта на които бе да се запознаят и доближат до типичните за малцинствата порядки и характерни особености на техния начин на живот.

По време на домакинството си учениците имаха възможност да се опознаят и да научат повече за техните чуждестранни партньори, тъй като освен, че прекарваха целите дни заедно, те се включваха в най-различни дейности и работеха по групи, които се променяха заедно с новите задачи: представяне, различни игри за запознанство, изготвяне на презентации, писане на доклади, оформяне на плакати, провеждане на интервюта, танци, готвене, екскурзии.

Следващата предстояща среща ще бъде през септември догодина в град Измир-Турция. Децата нямат търпение отново да се срещнат със своите приятели и заедно да продължат проучванията и изследванията си.Дата на публикацията: 25 Октомври 2017 Автор: Админ1

Галерия със снимки