31Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Учебните занятия и през учебната 2017-2018 г. ще завършат на 30 юни Водеща

Учебните занятия и през учебната 2017-2018 г. ще завършат на 30 юни

 

Министерство на образованието и науката ще се съобрази с климатичните условия в България и с мнението на родителската общност за края на следващата учебна година. Както до сега, новата учебна година ще започне на 15 септември, а последният звънец ще удари за учениците от гимназиален етап на 30 юни 2018 г.

МОН публикува в специална страница проекти на документи, достъпни за обществено дискутиране. Често казваме, че никой не търси мнението на обикновените хора. Когато се отнася за бъдещето на децата, е задължително да участваме активно в решенията на властимащите.

Темата за ученическите ваканции за следващата учебна година беше популяризирана от медиите и затова в МОН заваляха мненията на гражданите. Никой обаче и дума не каза за това, че 25 май е определен в същата проектозаповед за неучебен, но присъствен. Т.е. когато на 24 май всички работещи почиват и празнуват, учителите са на поста си, за да празнуват и опазват живота и здравето на учениците при масовото струпване на много деца по време на тържествата и шествията. На следващия ден те отново "присъстват". За повечето ученици е ясно - те ще са с родителите си, които по един или друг начин ще са ги освободили от училище (25 май 2018 е в петък), за да съберат семейството на удължен уикенд. Това също е тема, по която трябва да имаме мнение.

Следете проектите на документи в сайта на МОН и изказвайте вижданията си на посочените имейли.Дата на публикацията: 02 Август 2017 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици