25Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
В СУ за европейски езици отново ще се проведе Революция в храненето Водеща

В СУ за европейски езици отново ще се проведе Революция в храненето

 

За трета поредна година СУ за европейски езици се включва в инициативата на световноизвестния британски готвач Джейми Оливър "Революция в храненето".

Food Revolution Day е опит да се привлекат към здравословното хранене деца, родители и учители и да се обърне вниманието на обществото към проблема с приемането на вредна и преработена храна, предизвикваща наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и метаболитен синдром.

В деня на революцията всяка година Джейми Оливър готви с деца и ги учи как да изпитват удоволствие от здравословната храна, а шоуто му се излъчва по цял свят и има огромна аудитория. Според данните на основаната от готвача Food Revolution Foundation в кампанията вече участват над 120 страни, а в уроците по здравословно хранене се включват повече от четвърт милион деца.

Тази година Food Revolution Day е на 19-20 май, но за да не се пречи на нормалното протичане на националното външно оценяване на седмокласниците и на матурите на зрелостниците, които съвпадат с деня на революцията, нашето училище ще я проведе на 23 май 2017 г. от 12:30 ч. в 408 стая под вещото ръководство на инициатора на събитието Мая Мицова.

Заповядайте да сготвим и похапнем здравословно!

https://www.facebook.com/FoodRevolutionCommunity
https://www.facebook.com/FoodRevolutionDayBulgariaДата на публикацията: 19 Май 2017 Автор: СУЕЕ