13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
В СУ за европейски езици се проведе междуучилищно състезание, посветено на патрона на училището Водеща

В СУ за европейски езици се проведе междуучилищно състезание, посветено на патрона на училището

 

Във връзка с 55-тата годишнина на СУ за европейски езици и в чест на патрона ни 11.05.2017 г. за първи път в училището бе проведено състезание на тема: „Животът и делото на Св. Константин-Кирил Философ – принос и значение за историята и културата на България и Европа". Състезанието бе организирано по инициатива на Училищното настоятелство на СУЕЕ от Ръководството на училището и с активното участие на преподавателите по история и цивилизация.

Целта на инициатива бе да почетем патрона на нашето училище и да съживим интереса на учениците към историята на нашата писменост.

Включиха се ученици от 8. – 11. клас на СУЕЕ, както и ученици от СУ с преподаване на немски език в града.

Гости на събитието бяха заслужил доцент Живодар Душков, Владислав Атанасов от Историческия музей, Цветана Ангелова – представител на Училищното настоятелство, колеги от МО по български език и литература и ученици. Гостите приветстваха учениците и беседваха с тях по интересни проблеми, свързани с темата, както и взеха участие в журирането на състезанието.

Победители станаха единадесетокласниците от СУЕЕ, а втори – представителите на СУПНЕ. Предвид достойното представяне, всички участници получиха грамоти и книги на историческа тематика.

Училището има амбиция да разшири обхвата на състезанието и да го превърне в традиция.Дата на публикацията: 12 Май 2017 Автор: Админ1

Галерия със снимки