02Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Мануил Касабов от XIб клас ще представи България на международен форум в Израел Водеща

Мануил Касабов от XIб клас ще представи България на международен форум в Израел

 

Приключи IV ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” на Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. На официалната церемония по награждаването в салона на Куклен театър – Бургас присъстваха участниците в надпреварата, чийто творби най-много са впечатлили журито.

Тази година темата на традиционния конкурс бе: „Шимон Перес и неговият принос в измеренията на общочовешкия хуманизъм”. Съветът на големия политик и миротворец да мечтаят за големите неща последваха 161 ученици от 41 селища в България. В своите есета те „нарисуваха” истинския свят, който искат да създадат и изключително много затрудниха членовете на журито. Те имаха тежката задача да прочетат 165 есета (някои от учениците бяха написали повече от 1) и да отличат най-добрите сред тях.

На първо място бе класирано есето на Мануил Касабов от СУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ” – Русе. Той получи голямата награда – пътуване до Израел и участие в едноседмичен международен семинар за млади лидери в Херцлия. Мануил ще представи България на едноседмичен международен форум за млади лидери през месец август тази година на разноски на организаторите.

Възпитаникът на СУЕЕ дължи успеха си и на учителя му по история и цивилизация Георги Симеонов, за когото остава удовлетворението от добре свършената работа с учениците.

Източник: АлефДата на публикацията: 04 Май 2017 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки