16Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици от СУЕЕ, участници в проект по програма Еразъм+, се запознаха с историята на малцинствата в унгарския град Пилишвьорошвар Водеща

Ученици от СУЕЕ, участници в проект по програма Еразъм+, се запознаха с историята на малцинствата в унгарския град Пилишвьорошвар

 

От 26.03 до 01.04 ученици от VIII ,X и XI клас взеха участие в първата транснационална среща в Пилишвьорошвар–Унгария по програма Еразъм+. Темата на срещата бе "Историята на малцинствата" в съответните 4 държави участнички по проекта "Открий света на малцинствата в Европа". В рамките на 6 дневния си престой участниците имаха възможност освен да се запознаят с историята на проучените малцинства, така и отблизо да се запознаят с културата и начина на живот на унгарските си връстници, в чиито семейства бяха настанени. Учениците имаха възможност да обменят опит, мнения и идеи по различни въпроси, свързани с история, култура, образование, начин на живот, и да се докоснат до някои от типичните порядки на своите нови приятели от Унгария, Турция и Германия. Ето какво споделят нашите шестима участници:

Инна: Там беше много хубаво! Аз много се радвам, че се запознах с толкова интелигентни деца, и че научих много нови и интересни неща за техните култури, обичаи и традиции.

Елица: За мен участието в този обмен на ученици бе една изключителна възможност да науча много нови неща за културата и живота на приятелите ни от Унгария, Турция и Германия. Радвам се, че успях да се докосна и до техните гледни точки.

Дария: За мен това беше невероятно преживяване. В рамките на една седмица аз успях да се докосна до живота на много хора, да науча много нови и интересни неща за културата и традициите им.

Ралица: Радвам се, че взех участие в този проект, видях и научих много нови неща за традициите и културата на другите народи. Създадох много нови приятелства с изключително възпитани деца. Това беше една страхотна седмица!

Станимира: За мен участието в този проект беше едно невероятно преживяване. По този начин създадох много нови приятелства с деца от чужбина и научих много нови неща за тяхната култура, ценности , традиции и начин на живот както на Унгарците, Турците и Германците, така и на техните малцинства. Очаквам с нетърпение да се срещна отново с нашите приятели тук в България!

Боян: С огромно нетърпение очаквах тази седмица, знаейки, че ще прекарам незабравимо време с децата от Унгария, Турция и Германия. Много бързо се привързах към всички, заедно създадохме незабравими спомени. Наред със забавленията научихме много за малцинствата. Тази седмица промени мирогледа ми за много неща. Освен това натрупах опит в общуването на немски език, обогатих културните си познания, виждайки архитектурата, начина на живот и възпитание в Унгария. С нетърпение очаквам новите ми приятели да ме посетят в България.Дата на публикацията: 05 Април 2017 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици