13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Международният ден на франкофонията 20 март беше отпразнуван от учениците франкофони на СОУЕЕ Водеща

Международният ден на франкофонията 20 март беше отпразнуван от учениците франкофони на СОУЕЕ

 

На 18 март в зала 101 на втори корпус към РУ франкофоните от СОУЕЕ отпразнуваха Международния ден на франкофонията 20 март с програма, която беше изпъстрена с изяви на ученици от различни възрастови групи.

Преди  началото на празника осмокласниците „почерпиха” с интересни поговорки на френски публиката. Четвъртокласникът Маламир Радев отправи своя поздрав на китара с изпълнението на “Plaisir d’amour”- една класическа любовна песен, написана в далечната 1784 година от Жан-Пол Ежид Мартини. Съучениците на Маламир представиха на френски театралната  постановка  „Принцеса  Тартин”. Единайсетокласничката Симона Георгиева заедно с ученици от  5 клас изнесоха нестандартен урок по френски език по забавен начин, изпълнявайки песента на Енрико Масия  „Казваме,не казваме”. След  урокът-песен последва  музикален маратон от любими френски шансони, изпълнени от по-малки и по-големи ученици. Петокласничката Кристина Тодорова изпя  песента на Заз „Je veux”. Фулия  Васвиева от 11 клас изпълни  песента на Селин Дион „Parler à mon père”. Габриела Иванова  от 10 клас изпя песента “Demain n’existe pas” на Лара Фабиан. Симона Георгиева  и Явор Неделчев от 11  клас изпълниха по завладяващ начин неостаряващата „Paroles” на Далида и Ален Делон. Невероятните  си танцови умения  в областта на хип хопа показа Виктор Дражев от 12  клас на фона на песента „Ego” на Уили Уилям.

По случай  празника им учениците франкофони също бяха поздравени от публиката в лицето на французи, работещи в завод Монтюпе, които финализираха песенния маратон с изпълнение на на Едит Пиаф, Селин Дион и Гару. И като на истински празник имаше изобилие  на изкушаващи френски специалитети.Дата на публикацията: 24 Март 2016 Автор: Админ1

Галерия със снимки