11Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Spelling Bee в СОУЕЕ

На 24.03.2012 година в СОУ за европейски езици се проведе състезанието по английски правопис Spelling Bee. Това е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (произнасят буква по буква) различни думи на английски език.
В България то се провежда за втори път и е организирано от Центъра за приобщаващо образование и Корпуса на мира в България, с подкрепата на фондация "Америка за България" и под патронажа на Министерството за образованието, младежта и науката и Американското посолство.
Участниците са ученици от 4 до 7 клас.
Тази година на училищния кръг премериха сили 21 наши ученика.Те бяха подготвили за спелуване 400 английски думи, предварително подбрани от организаторите на състезанието. В деня на надпреварата аулата на училището се изпълни с развълнувани участници, родители и други ученици от училището.
Победител в общинския кръг на Spelling Bee стана Петър Владимиров Досев от 7а клас, а негов подгласник бе Ангел Ивелинов Месарабов от 6б клас.
В края на състезанието всички участници получиха тетрадка-речник и сертификат за участие, а за победителя имаше и специална значка.
На 28.04.2012 в гр. Разград ще премерят сили всички победители от първия кръг на състезанието от Русенска и Разградска област. Пожелаваме УСПЕХ на нашия участник!Дата на публикацията: 05 Април 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки