13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СОУЕЕ се включва в Международната седмица на грамотността Водеща

СОУЕЕ се включва в Международната седмица на грамотността

В нашето училище ще се проведат инициативи, свързани с Международната седмица на грамотността (8 – 17 септември 2015), която се организира от Европейската мрежа за политики, свързани с грамотността (ELINET) .

В събитието ще участват децата от 3г клас и ученици от 6. клас, на възраст 11-12 години. В нея ще се включат всички възпитаници на училището, тъй като инициативата и Седмицата на грамотността ще бъдат популяризирани чрез промоционални материали от ELINET, чрез сайта и фейсбук страницата на СОУЕЕ.

Между 15 и 25 септември децата от 3г клас и 10 групи ученици от 6-те класове ще напишат своята книжка с летни спомени, свързани с четенето. Летният дневник ще включва творчество на децата, създадено през ваканцията: истории, пътеписи, писма до приятели, постове в социалните мрежи, снимки, рисунки. В своята книжка учениците ще отбележат различните източници за четене, които са използвали през лятото- ще представят интересен роман или разказ, ще напишат инструкция за последната електронна игра, ще представят интересна статия в интернет, ще опишат приключенията си, ще преведат любимата си лятна песен, ще отбележат интересни факти, събития и открития, за които са прочели през лятото. В книжката учениците ще нарисуват комикс/реклама /колаж/ плакат за ползата от четенето.

 Дата на публикацията: 16 Септември 2015 Автор: Админ1