19Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
С турнир по дебати ученици от СОУЕЕ „Св.Константин - Кирил Философ“ отбелязват Денят на будителите 1 ноември Водеща

С турнир по дебати ученици от СОУЕЕ „Св.Константин - Кирил Философ“ отбелязват Денят на будителите 1 ноември

С турнир по дебати ученици от СОУЕЕ „Св.Константин - Кирил Философ“ отбелязват Денят на будителите 1 ноември. Ранната неучебна петъчна утрин събра учители, бивши и настоящи ученици на голямото русенско школо в две класни стаи. Поводът бе, провеждането на вътрешен турнир по дебати между отбори на ученици от 11 и 12 клас от същото училище. Гости на словесното състезание бяха също множество запалени бъдещи дебатьори от осми и девети клас. По покана на г-жа Емилия Бобева, в ролята на арбитри към съревнованието се присъединиха двама вече бивши възпитаници – дебатьори и настоящи студенти Гергана Тодорова и Цветан Ганев.
Темата на таз годишния традиционен училищен турнир ще бъде „Дулното образование ще измести езиковото обучение“, поясни Емилия Бобева – обучаващ дебати. Тя сподели още, за големия интерес от страна на учениците от осмите и деветите класове, от която възраст започва и обучението по дебати. Не скри също и факта, че за популяризирането на дебата, като стил за комуникация и вземане на решения, голям принос има Йордан Демирев - обучаващ дебати, които днес бе възпрепятстван да присъства.
Темата по която ще се дебатира днес, засяга пряко СОУЕЕ , като едно от водещите езикови училища в Русе и страната. С утвърждаващи и опониращи тези ще се състезават общо четири отбора. Участниците сами подготвиха обстановката, в която самите те ще работят. Нарастващият интерес у подрастващите към дебатирането, като полезна страна от тяхното обучение, е признак за изградена позиция, която те търсят възможности да я защитават. Гражданското общество се нуждае безкрайно много от тяхната помощ.

Източник: www.ruseinfo.netДата на публикацията: 31 Октомври 2014 Автор: АдминПД

Галерия със снимки