03Юли2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Преслава Градева и Теодор Тодоров, победителите в конкурса на евродепутата Мария Габриел, посетиха Брюксел

 

Преслава Градева от VIII А и Теодор Тодоров от XI Г посетиха в края на учебната година Брюксел. Пътуването до европейската столица е организирано за носителите на първи награди в ежегодния конкурс, обявен от евродепутата Мария Габриел за областите Благоевград, Русе и Ловеч.

Русенската група включваше 7 ученици, представили се отлично в конкурса „5 години България в ЕС – възможности и предизвикателства”

Визитата в Европейския парламент стартира с лекция за дейността на европейските институции и тяхната структура. Учениците се запознаха по-конкретно с етапите на вземане на решения в Парламента, с някои любопитни правила при гласуванията в пленарна зала, с работата и приоритетите на евродепутата Мария Габриел в комисиите, на които е член.

Програмата продължи с посещение на Парламентариума, където българската група се потопи в епицентъра на работата на евродепутатите чрез уникален дигитален екран. Веднага след това групата се отправи към Европейската комисия на опознавателна обиколка.

Вторият ден от визитата в столицата на Европа включва посещение на емблематични за Брюксел забележителности – парк „Мини Европа” и Атомиума.Дата на публикацията: 01 Юли 2013 Автор: АдминПД

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици