29Май2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

„Испания сбъдната приказка“ за Международния ден на испанския език

По повод Международния ден на испанския език, който се отбелязва на 19 юни, СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ – Русе организира на 17, 18 и 19 юни 2013 г. Дни на испанския език, традиции и култура.

Мотото на инициативата е „Испания сбъдната приказка“, а програмата е подготвена от Катедрата по испански език на училището по европейски езици, с участието на ученици от 8. до 11. клас.

Съорганизатор и домакин на събитието е Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

В рамките на Дните на испанския език, традиции и култура са подготвени презентации, музикални илюстрации, поезия, поетична проза, легенди, притчи, анекдоти, песни, танци и театрални епизоди, които ще разкрият историческото минало, културата и изкуството на народите, говорещи испански език, тяхната пъстрота и многообразие.

На 17 юни от 18.00 ч. във фоайето на Библиотеката ще се проведе вечер на тема „Латинска Америка, нейните древни цивилизации – език и културно наследство. Песни, стихове, легенди и анекдоти“.

На 18 юни от 18.00 ч., също във фоайето на културния институт, започва вечер на тема „Мексико - страна на различни култури. Древни цивилизации и тяхното наследство. Испания - сбъдната приказка (традиции, обичаи, куриози, музика и танци от всяка автономна област на страната)“.

Две събития са подготвили съорганизаторите за 19 юни - „Изкуството на Испания - древност, традиции и съвременност“ е темата на вечерта, която ще започне в 18.00 ч. във фоайето на Библиотеката. Същия ден от 19.00 ч. в градинката пред Библиотеката ученици от СОУЕЕ ще покажат своите умения да танцуват испански танци, а към демонстрацията може да се присъедини и публиката.

Съорганизаторите канят всички, които биха искали да научат повече за испанската култура и традиции, да дойдат в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и да се забавляват!
 Дата на публикацията: 19 Юни 2013 Автор: АдминПД

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици