19Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Внимание! Ask.fm е новият дом на педофилите

Фейсбук-приложението Ask.fm е най-новото свърталище на педофили в интернет, предупреждават от сектор „Компютърни престъпления” в ГД „Борба с организираната престъпност” на МВР.

Тъй като сайтът вече е изключително популярен сред тийнейджърите и продължава да набира скорост, извратеняците масово са се преместили там. Практика било мъже да си правят фалшиви профили, представяйки се за връстници на децата и криели истинските си години. Когато влязат във връзка с по-малко момиченце, започвали да го убеждават да се съблича или да се самозадоволява пред камера. Според разследващи самите педофили били много убедителни и успявали да манипулират по всякакви начини малчуганите.

При самата регистрация се посочвало дали новият потребител иска сайтът да му излиза като приложение във Фейсбук или Туитър. Ако избере тази опция, приятелите на новия член от социалните мрежи също виждали въпроса и можели да отговорят, което автоматично разширявало кръга от хора и увеличавало риска педофил да се включи. Освен това в сайта имало опция и за видео oтговор.

Източник: www.ruse-news.comДата на публикацията: 16 Февруари 2013 Автор: АдминПД