06Юли2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Начало на Европейската година на гражданите

На 24.10.2012 г. бе взето решение 2013 година да бъде определена за Европейска година на гражданите и за да отбележи 20 годишнина от създаването на европейското гражданство с Договора от Маастрихт.и с настъпването на новата 2013 година се поставя началото на Европейската година на гражданите. Според европейските депутати колкото по добре половин милиард европейци разбират своите права,толкова по-информирани ще са решенията, които могат да взимат и в личния си живот.

На 10 януари 2013г., председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу и заместник-председател на Европейската комисия,г-жа Вивиан Рединг ще обединят усилията си с Ирландският премиер Енда Кени и министър по европейските въпроси Лусинда Крайтън,за да открият Европейската година на гражданите 2013 в 14.30 ирландско време (15.30ч GMT.+2 ) в ротондата на Dublin City Hall.

Гражданският диалог ще бъде откровен и открит обмен на мнения относно настоящата икономическа криза, правата на европейските граждани и бъдещето на Европейския съюз.

Това е възможност гражданите на Ирландия да говорят директно към политиците на ЕС относно техните права, вид на Европа, те искат да живеят и в очакванията им за Европейския съюз.Становищата им ще бъдат включени в бъдещите предложения на Комисията за укрепване на правата на гражданите в Европейския съюз, където тези права ще се спазват напълно.

Европейската комисия обявява началото на „Европейската година на гражданите — 2013“Дата на публикацията: 11 Януари 2013 Автор: АдминПД

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици