09Август2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СУ за европейски езици посрещна гости от Школа № 328 от Санкт Петербург Водеща

СУ за европейски езици посрещна гости от Школа № 328 от Санкт Петербург

Галерия със снимки

На 21.06.2019 г. за трета поредна година се осъществи училищният културен обмен между ученици от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" и Школа № 328 от Санкт Петербург.

На Еньовден се проведоха интересни интердисциплинарни уроци, които запознаха гостите с магията на българските народни обичаи, занаяти и танци.

По време на младежкия обмен учениците от Санкт Петербург изгледаха пиесата "Тук няма място за тъга", изнесена на руски език от ученици на СУЕЕ. Представлението беше част от програмата на ХХІІІ-я национален ученически театрален фестивал в Русе.

Руските гости се разходиха не само в нашия град и околностите му, но успяха да посетят и "Дворът на кирилицата" и "Мадарският конник".

Всичките дейности по обмена станаха възможни както благодарение на активното участие на учителите и училищното ръководство, така и с безценната подкрепа на родителите.

След няколкодневен престой изпратихме доволни нашите гости, взаимно обогатени и с надеждата, че въпреки трудностите, които съпътстват подобен обмен, той ще продължи и за бъдеще.Дата на публикацията: 26 Юни 2019 Автор: АдминПД
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици