16Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Международната седмица на франкофонията, отбелязана в СУЕЕ Водеща

Международната седмица на франкофонията, отбелязана в СУЕЕ

 

Учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап, изучаващи френски език отбелязаха с поредица от събития и дейности Международната седмица на франкофонията.

На 13 март училището стана домакин на волейболна игра, в която играха екипът от ученици франкофони срещу играчи от волейболния отбор на Русе-„Дунав”.

На 20 март учениците от 5, 8 и 12 клас се включиха в националното събитие за писане на хайку на френски език „Поетични пикници-Хайку 20 март”, организирано от Френския културен институт. В същия ден бяха тържествено наградени и достойно представилите се ученици, участвали в конкурса за писане на есе на френски език, организиран от РУ в качеството на член в Университетската агенция на франкофонията.

На 21 март бе кулминацията на събитията за отбелязване дните на франкофонията. В аула 1 на РУ учениците от начален, среден и горен курс поздравиха гостите си с тържествена програма. Тя се състоя от пиеси, скечове, поетични рецитали и песни. И малките, и големите ученици показаха много добро владеене на френски език, както и завидни актьорски и певчески способности, които бяха охотно аплодирани от публиката.Дата на публикацията: 28 Март 2019 Автор: АдминПД