06Юли2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Работилница „Приложна електроника 2017“ Водеща

Работилница „Приложна електроника 2017“

Преподавателите и докторантите от катедра „Електроника“ при факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на Русенския университет, организираха Работилница „Приложна електроника“, която се проведе от 3 юли – 8 юли 2017 г., в учебните лаборатории на катедра „Електроника“.

Първите ученици, участвали в Работилницата „Приложна електроника“ са ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” и ПМГ „Баба Тонка“. От СУЕЕ учениците, взели участие са:

Каан Съткъ Ириев от 8Б клас,
Светослав Иванов Николов от 9Г клас,
Иван Людмилов Мушанов от 10А клас,
Павлин Пламенов Петев от 10А клас,
Георги Веселинов Георгиев от 10В клас,
Бранимир Ангелов Серафимов от 11Б клас

Участниците надградиха тематично знанията и уменията си, и в свободен формат се обучаваха на тънкостите в техниката. Обхванатите теми са свързани с Практическа работа с приложни електронни системи; Програмно осигуряване за проектиране и симулация на електронни схеми; Изработване и тестване на реално електронно устройство; Управление на процеси чрез промишлени контролери; Сензори и изпълнителни механизми. Участниците в работилницата работиха в екипи или самостоятелно по индивидуални задания.

След завършване на цикъла от утвърдените теми в Програмата на Работилницата „Приложна електроника“, участниците получиха сертификати, които могат да послужат при кандидатстване във факултет „Електротехника, електроника и автоматика“.

Ръководството на СУЕЕ благодари за ентусиазма на ръководителката на нашата група г-жа Милена Кантев!

 Дата на публикацията: 13 Юли 2017 Автор: АдминПД
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици