14Юли2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Възпитаник на СУЕЕ бе заместник-министър на правосъдието за един ден Водеща

Възпитаник на СУЕЕ бе заместник-министър на правосъдието за един ден

Заместник-министър на правосъдието за един ден бе Преслава Градева, ученичка от XIІа клас. Чрез участието си в инициативата „Мениджър за един ден“, тя има възможността да се запознае със структурата, дейностите и отговорностите на министерството, да се срещне с всички представители  и ръководители в институцията, да посети фронт офисите на министерството и да разговарят с десетки служители.

Работният ден започна с полагане на Държавния печат върху указа от президента Росен Плевнелиев за награждаване на президента на Черна гора – Филип Вуянович за заслугите му за развитие на двустранните отношения. По-късно заедно с министъра на правосъдието Екатерина Захариева и екипа и приеха делегации на камарите на частните съдебни изпълнители на България, Литва, Латвия и Естония, които представиха опита си в предоставянето на електронни услуги.

„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Junior Achievement. Тя се провежда в над 100 държави и предоставя възможност на ученици и студенти да изживеят мечтата си за един ден. По този начин те се докосват до естеството на работа в различните сфери и мотивира младите да се борят за мечтите си. 

Идеята на кампанията е ученици от цялата страна да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.Дата на публикацията: 18 Ноември 2016 Автор: АдминПД

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици