17Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Сдружение „Младеж за разбирателство – България“ търси домакини, готови да приемат момчета и момичета по междукултурен ученически обмен Водеща

Сдружение „Младеж за разбирателство – България“ търси домакини, готови да приемат момчета и момичета по междукултурен ученически обмен

Брошура

YFU България търси любезни домакини, готови да приемат момчета и момичета на възраст между 15 и 18 години от различни краища на света за една учебна година. Те ще бъдат пълноправни членове на вашето семейство и сме убедени, че през тази година ще създадете приятелство за цял живот.

Участието в програмата на YFU България е абсолютно доброволно и не е обезпечено финансово. То е разделено на два етапа - в началото на програмата младежите ще изучават български език в София през месец август, а от средата на септември ще постъпят като редовни ученици в българските училища в градовете на техните приемни семейства.

YFU България ще ви окаже нужната 24/7 подкрепа в това приключение. За всяко семейство и младеж има специално обучен довереник, който ще бъде насреща за всички въпроси и евентуални препятствия.
Не забравяйте, че общуването и споделянето са в основата на живота!

Сдружение „Младеж за разбирателство – България“/YFU България организира междукултурен ученически обменв повече от 50 страни по света. В продължение на 18 години YFU България е приела над 30 ученици от 4 континента и е сбъднала мечтата на над 300 български младежи да учат и живеят в различни държави по света.

Програмата се реализира благодарение на съвместните усилия и труд на партньорски организации, на доброволците в българския офис, на международната организация „Youth For Understanding”, на приемните ни семейства и разбира се на училищата.

Важен аспект на програмата за междукултурен обмен на YFU е посрещането на ученици от цял свят в България. Партньорските ни организации изпращат младежи, за които търсим приемни семейства и училища, които да посещават. Това е една невероятна възможност светът да научи повече за България и да запознаем чуждестранните ученици с българското ежедневие и култура.

Учениците на разменни начала, които предстои да пристигнат и пребивават в България през учебната 2016/2017 г. са:

  • Анна Зомер (Германия) – 1 учебна година
  • Йолина Микс (Германия) – 1 учебен срок
  • Гидо Борке (Аржентина) –1 учебна година

Тук можете да видите профилите на учениците.

Не само учениците на обмен, но и семействата имат възможността чрез и по време на една година да изживее културата на приемното си дете. По този начин те се запознават по-интензивно и със своята собствена култура.

Най-добрият начин да се разбере как човек от чужда култура живее в непозната страна, е като се води подобен живот. Всяко семейство дава възможност на един ученик на обмен да стане пълноправен член в неговата общност. Така се поглежда към света от друга гледна точка - тази на неговото YFU семейство.Дата на публикацията: 31 Май 2016 Автор: АдминПД