19Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Фотоконкурс за ученици и студенти „Светлинни явления в природата“

 

НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ЕКОПАРЛАМЕНТ

ИСЪЮЗ НА ФИЗИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

организират

ФОТОКонкурс за ученици И студенти

 на тема„Светлинни явления в природата“

Конкурсът е част от Националната програма за отбелязване на обявената от ЮНЕСКО 2015 г. за Международна година на светлината.

Регламент:

Всеки участник може да изпрати до 3 фотоса, представящи светлината в природата в цялата й красота, многообразие и величие. Допускат се както цветни, така и черно-бели фотографии.

Снимките се изпращат на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като в „Относно“  е записано: „За фотоконкурса“.

Необходимо е да бъде посочено заглавие на снимката (включващо заснетото светлинно явление и  мястото, където е заснето) и информация за автора (име и фамилия, възраст, учебно заведение, населено място).

Отчитането на конкурса и класирането ще се извършат на 2 етапа, в три възрастови групи: 11-14 год., 15-18год., 19-25 год.

Срокове:

Първи етап:

  1. 10 март 2015 г.– краен срок за получаване снимките на посочения ел. адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
  2. 22 март 2015 г.– обявяване на резултатите на  www.phys.uni-sofia.bg/upbи www.ecoparliament.com  
  3. 2 -5 април 2015г.– фотоизложба и награждаване авторите на класираните фотоси, по време на Младежката сесия на 43-та Национална конференция по физика в Благоевград.

Втори етап – сроковете ще бъдат обявени след приключване на първия етап.Дата на публикацията: 15 Януари 2015 Автор: АдминПД