20Август2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Конкурсът „Моят малък свят” ще се проведе в гр. Русе за пети път

ДО БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА У НАС И ПО СВЕТА!

ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ – ГР.РУСЕ

ОРГАНИЗИРА КОНКУРС „МОЯТ МАЛЪК СВЯТ” - 2014г.

През 2014г. конкурсът „Моят малък свят” ще се проведе в гр. Русе за пети път. Той е насочен към деца от 5 до 18 години, които живеят в България и извън пределите на страната. Посветен е на Празника на детето 1-ви юни и има за цел да провокира желание у децата да покажат чрез творчество своите вълнения, емоции, проблеми, любими занимания, мечти, въображение и креативност – малкият, но много богат и интересен за нас, порасналите деца, свят. Основната цел на конкурса е да се създаде интеркултурен обмен и стимулиране на творческите заложби на децата. 

За да бъде разгледан „малкият свят” в по-широк аспект, във всяко издание се спираме на нова тема. Тази година тя е: „МОЯТ МАЛЪК СВЯТ В ОБРАЗИ И ЦВЯТ”.

РЕГЛАМЕНТ: В конкурса могат да участват деца от 5 до 18 години, с не повече от две работи с избрана от тях техника и материали. За децата от 5 до 7 години формата по желание може до бъде А4, а от 9 до 18 години е 35/50 см без паспарту. Приложните работи се разглеждат отделно, като техниката и формата са без ограничения. Оценяването ще стане от компетентно жури, като работите ще бъдат разделени в четири възрастови групи: 

I-ва възрастова група – от 5 до 7 години

II-ра възрастова група – от 8 до 10 години

III-та възрастова група – от11 до 14 години

IV-та възрастова група – от 15 до 18 години 

Върху гърба на всяка рисунка трябва да бъдат изписани трите имена на детето, години, държава, град, точен адрес, e-mail, телефон за връзка, учебно заведение /школа, клуб/, име на преподавателя и заглавие на творбата. За деца от други държави информацията може да е на английски език. 

Изпратените творби стават собственост на организаторите. Срокът за получаване на творбите е 20 май 2014г. на адрес: гр. Русе 7000, ул. „Райко Даскалов” № 2А, ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ.

За допълнителна информация: тел. 0882 837 654, 0879 933 370, GSM088 6319787,e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Във всички възрастови групи ще бъдат присъдени по една специална награда, една първа, втора, трета и една поощрителна награда. За приложните работи ще има само първо, второ и трето място, без да се разделят на възрастови групи.

С  творбите ще бъде експонирана изложба във фоайето на Доходно здание в гр.Русе, която ще престои една седмица.

Резултатите и наградените творби ще бъдат побликувани на сайта на ОМД-Русе: www.yc-ruse.org и https://www.facebook.com/obshtinskimladejkidom.ruse?fref=ts

Наградите се получават по куриер за сметка на участниците.

 Дата на публикацията: 28 Април 2014 Автор: АдминПД