17Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Фестивал за съвременна градска култура „АЗ/ГРАДЪТ”

Във връзка с второто издание на организирания от Община Русе Фестивал за съвременна градска култура „АЗ/ГРАДЪТ”, сдружение «Култура и Енергия» и РИОСВ-Русе отправят покана към учениците за участие във фестивалния проект на двете организации: «Градът и Реката». 

 До 15 май 2013 година желаещите да се включат в проекта могат да изпращат снимки, видео и/или записи  от мобилен телефон, фотоапарат или видео камера на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
Снимките е необходимо да са придружени с кратка информация за автора: име, възраст, тел. за контакт и учебно заведение.

Темата е „Градът и Реката”. Целта е  по атрактивен и нетрадиционен начин, да се обединят в едно, различните гледни точки младежите за уникалния архитектурен, природен, исторически и културен капитал на град Русе.

В предвидените по проекта «работни ателиета», събраният материал ще бъде обработен от желещите да се вкючат ученици, под ръководството  на художника Пламен Йорданов  във видео филм и представен по време на Фестивала: 

- на 4 юни от 20,45 - фасада на  Регионален исторически музей
- на 9 юни от 20,45 – странична фасада на Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети”. Дата на публикацията: 09 Май 2013 Автор: АдминПД