17Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

ЕС дава възможност на млади европейци да приемат Нобела за мир

Четирима млади европейци ще имат възможността заедно с лидерите на Европейския съюз да приемат Нобеловата награда за мир на ЕС.
Награди
Кандидатът, получил най-много гласове, ще бъде поканен на церемонията в Осло, която ще се състои на 10 декември 2012 г.
Победителят и деветимата подгласници ще бъдат поканени в Страсбург на 12 декември на специална проява, посветена на Нобеловата награда.
Изисквания и кандидатстване
В конкурса може да се включи всеки гражданин на страна от ЕС, присъединяваща се държава или страна кандидат за членство на възраст от 8 до 24 години.
Желаещите трябва да изпратят своя рисунка, ако са на възраст 8-12 години, или кратък текст, съдържащ максимум 120 знака, ако си на възраст 13-24 години, по темата "Какво означава мирът в Европа за теб?".
Формулярът за кандидатстване
можете да намерите на официалната страница на конкурса. Европейският младежки форум, партньор на ЕС за този конкурс, ще направи предварителен подбор.

на шестнадесетте най-добри предложения във всяка възрастова група (8-12 години, 13-17 години и 18-24 години), а журито ще избере тримата победители - по един за всяка възрастова група. Шестнадесетте предварително подбрани материала във възрастовата група от 18 до 24 години ще бъдат представени във Facebook за гласуване.
Краен срок: 25 ноември 2012 г. Допълнителна информация
Подробности можете да научите на официалната страница на конкурса.Дата на публикацията: 21 Ноември 2012 Автор: АдминПД