21Септември2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Конкурс по превод за студенти и ученици „Трансформации“

Филологическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ организира традиционния си конкурс по превод за студенти и ученици „Трансформации“. Рубриките Проза и Поезия са с подбрани произведения от изучаваните при нас чужди езици – за превод на български език. Участниците са свободни да избират според интересите и уменията си както рубриките, така и езиците, от които да превеждат – от английски, албански, арабски, гръцки, италиански, испански, китайски, корейски, немски, нидерландски, полски, португалски, румънски, руски, словашки, сръбски, хърватски,  френски, японски.

Журито за оценка на преводите се състои от висококвалифицирани преподаватели по чужди езици, включително и чуждестранни лектори, работещи при нас. Резултатите ще бъдат обявени на сайта ни, а на 22 май 2019 г., по време на специална проява, посветена на аудиовизуалния превод, ще бъдат връчени наградите. Срокът за предаване на преводите в електронен формат е 20.04. 2019 г. на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Подробна информация за конкурса, както и текстовете за превод,  ще намерите на интернет страницата на ВТУ: ВТУФилологически факултетСтудентски форуми и конкурси

ИЛИ

ВТУФилологически факултетХудожествено-творческа дейност→Конкурс по превод „Трансформации“ 2019.

След успешното включване на ученици в конкурса през миналата 2018 г. се надяваме да продължим сътрудничеството с училищата в страната, обединени от общата цел за развитие на активни и творчески многоезични личности.

Класиралите се на челните три места ще се ползват с предимство при прием в езиковите специалности на Филологическия факултет на ВТУ.

 Дата на публикацията: 08 Март 2019 Автор: АдминПД